top of page
  • Foto van schrijverRosalyn Schenk

Hoe werkt een Zip chip?

Een zip chip ook wel zippr genoemd is een kleine frisbee. Het is nog geen officiële sport. Er zijn ook nog geen spelregels. Maar het overgooien op zich is al een kunstje. Heel leuk om een keer te proberen. Lees hieronder mee over hoe je de zip chip moet vasthouden en gooien.


Grip

Houd de zip chip vast in je hand met je wijsvinger in het gleufje aan de zijkantje. Met je duim houd je de frisbee vast en je overige vingers liggen onder de zip chip.


Gooien

Houd je elleboog dicht bij je heup. Je hebt de zip chip op je hand liggen en je gooit hem alsof je platte steentjes over het water heen gooit. Bekijk de onderstaande video voor uitleg en een voorbeeld.


Om met de zip chip te kunnen overgooien heb je een groot veld nodig. De zip chip drijft niet. Dus pas op voor omliggend water. Het record staat nu op 83 meter ver gooien. Er is een officiële website voor de zip chip. Wil je er zelf ook eentje afschaffen of meer over weten? Klik dan hier.


Tijdens de Multisport lessen gebruiken we ook zip chips. Wil je een keer meedoen? Dat kan! Klik op onderstaande afbeelding voor een gratis proefles.


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page