top of page
  • Foto van schrijverRosalyn Schenk

Spelregels kubb

Bijgewerkt op: 28 jun. 2022Kubb is een spel dat uit Zweden komt. In Nederland wordt het spel veel gespeeld op de camping of in de wijk op een grasveld. We hebben met Multisport kubb al een tijdje niet meer gespeeld. Ik zal het er weer eens bij pakken voor jullie.


Wist je dat er Nederlands kampioenschappen en wereldkampioenschappen kubb bestaan? Je kunt meedoen aan toernooien en met genoeg punten kun je je kwalificeren voor het WK's en NK's.


Kubb is een spel wat je overal kunt spelen als er maar een stukje gras of zand in de buurt is. Je hebt niet heel veel ruimte nodig want een veldje is 5 meter breed en 8 meter lang. Om te kunnen spelen heb je 2 teams nodig. Kubb kan 1 tegen 1 gespeeld worden maar ook 6 tegen 6. Meer dan 6 spelers is niet aan te raden omdat er maar 6 stokken zijn om mee te gooien.


Wanneer heb je gewonnen? Het team dat als eerst alle blokjes van de tegenstander heeft omgegooid mag daarna een poging doen om de koning om te gooien. Is dat gelukt dan heb je het spel gewonnen.


Het werpen van de stokken moet onderhands gebeuren. De spelregels kun je hier vinden.
32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page