top of page
  • Foto van schrijverRosalyn Schenk

Welke sporten zijn leuk om te doen op vakantie?

Ga je op vakantie naar een camping of een vakantie park. Dan is daar vaak veel te doen. Maar het soms ook leuk om je eigen spullen mee te hebben of af en toe even een balletje te slaan. Welke sporten zijn geschikt om mee te nemen op vakantie?


Spikeball

Spikeball is zeer geschikt om mee te nemen op vakantie. Het is een leuk spel wat je overal kunt spelen. Het net kun je zelf in elkaar zetten en met de bijgeleverde tas berg je het ook zo weer op. Je hebt 4 mensen nodig om een partijtje te kunnen spelen maar je kunt al vanaf 2 personen een balletje overslaan. Je hebt voor spikeball geen speciale ondergrond nodig om het te kunnen spelen. Wel maakt het strand het spel extra leuk!



Speedminton

2 rackets, een shuttle, een beetje ruimte en spelen maar! Speedminton kun je zelf met wind spelen. Door speciale shuttles kun je tot windkracht ... spelen. Zorg ervoor dat je op een plek staat waar je shuttle niet in een boom kan blijven hangen of in het water terecht kan komen. Ga een meter of 10 uit elkaar staan en probeer de shuttle zo vaak mogelijk over te slaan. Hoe lager je de shuttle weet te houden hoe beter. Laat je ons je record weten?



(Beach)volleybal

Volleybal is leuk op het strand, op het gras, op het plein of in het water. In het water durven mensen nog meer risico te nemen om de bal te halen. Een net is niet nodig. In plaats van tegen elkaar, speel je met elkaar. En probeer je de bal zo vaak mogelijk hoog te houden. Is er op jouw vakantie bestemming wel een net aanwezig? Pluk dan een paar andere vakantiegangers van de weg en spelen maar! Van 2 tegen 2 tot 6 tegen 6, bij volleybal kan het allemaal. Veel plezier!


Frisbee

Een frisbee vraagt niet veel ruimte in je auto of tas. Je kunt het eigenlijk overal doen afhankelijk van hoe goed je kunt gooien. Als je goed kunt gooien hebben je minder ruimte nodig dan dat je wat minder goed bent ik gooien. Ook wil je niet dat je frisbee tegen een auto of het huisje van de buren komt. Kies daarom voor een lege parkeerplaats, het strand of een grasveld. Hoe vaak kunnen jullie de frisbee overgooien? Als je een frisbee hebt die drijft kun je deze ook nog in het water gebruiken!



Zippr

Het is geen sport maar wel een leuk spel om te doen. De Zippr lijkt op de frisbee. Het is een klein geel schijfje die je moet gooien alsof je van die steentjes over het water wil laten ketsen. Als je met de Zippr kunt gooien kun je ook met een frisbee een forehand gooien. De Zippr kun je best een meter of 30 weggooien dus neem weer je ruimte. Omdat de Zippr zo klein is, is hij niet geschikt voor op het strand, daarnaast zinken de Zipprs. Wel enorm handig als je op vakantie gaat en niet veel mee kunt nemen. De Zippr neemt weinig ruimte in beslag. Als wij gaan wandelen nemen we de Zippr wel eens mee. Weet jij nog plekken waar je met de Zippr kun overgooien?



Kubb

Het uit Zweden overgekomen Kubb is een spel wat je in het gras of op het strand kan spelen. Het is de bedoeling dat je als eerst alle paaltjes van de tegenstander omgooit om daarna de koning om te gooien. Kubb kun je kopen in een kleine tas zodat het handig mee te nemen is. Het is een spel voor jong en oud. Iedereen kan meedoen! Lees hier meer over de regels van Kubb.


Naast zelf sport en spel materiaal meenemen op vakantie kun je vaak op je vakantie bestemming ook leuke activiteiten doen. Heb je al eens naar deze activiteiten gekeken?

  • (Wind)surfen

  • Kanoën

  • Zeilen

  • Fietsen

  • Wandelen

  • Steppen

  • Raften

  • Waterskiën

  • Abseilen

  • Klimmen

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie. En laat vooral weten welke activiteiten je gedaan hebt. Ben je al weer terug van vakantie en wil je lekker in beweging blijven? Bij Multisport sporten we de hele vakantie door. Interesse? Doe een keer een gratis proefles mee.



31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page