top of page
  • Foto van schrijverRosalyn Schenk

Welk type padel racket past bij mij?

Op zaterdagochtend kun je meedoen aan padel. Wij hebben 4 leenrackets, maar merken ook dat steeds meer sporters liever een eigen racket aanschaffen. Waar moet je op letten als je een padel racket aanschaft? En welk racket past het best bij jou niveau?


Vorm

Je hebt 3 verschillende vormen. Je hebt de ronde, diamant en druppelvormige rackets.

Ronde padel rackets

Rackets met een ronde vorm zijn het meest geschikt voor beginners. De ronde rackets hebben een grote sweet spot, waardoor je de bal redelijk over het net kan spelen zonder dat je de bal precies in het midden raakt. Een nadeel van een rond racket is het gebrek aan vermogen.

Druppel padel rackets

De druppel is een racket voor de gemiddelde speler. Dit racket biedt een goede combinatie van kracht en controle. Het is een mix tussen diamant en rond en heeft een gewichtsverdeling die gelijkmatig is en naar het midden van het racket is verschoven, waardoor het gevoel zeer evenwichtig en aanpasbaar aan verschillende situaties is.
Diamant padel rackets

Dit zijn de favoriete rackets van veel profs binnen padel. Het grootste deel van het gewicht zit in het bovenste deel van het racket. Hierdoor geeft het racket veel kracht. De sweet spot van dit racket is een stuk kleiner dan die van de andere rackets. Daarom is het belangrijk dat je de bal met veel kracht en altijd in het midden van je racket raakt.Gewicht van een padel racket Racketgewicht is persoonsafhankelijk. Je moet verschillende rackets proberen en zien welk gewicht het lekkerst in je hand ligt. Wel is het vaak zo dat grote en sterke spelers een zwaarder padel racket aanschaffen.

De richtlijnen voor mannen en vrouwen zijn: • Vrouwen - tussen 340 g en 370 g. De meeste kiezen voor 360g. • Heren - tussen 360 g en 390 g. De meeste kiezen voor 370-375g.


Hardheid

De touch gaat over de hardheid van je racket. Een soft touch maakt het spelen makkelijker en comfortabeler, doordat je arm minder belast wordt. De kans op blessures wordt hierdoor verkleind. Met een hard touch kun je met de juiste techniek preciezer en harder spelen.


Wat kost een padel racket?

De kosten van een padel racket lopen flink uit een. Van 50 euro tot wel 300 euro en als je je echt wil uitsloven dan kun je er ook eentje voor 800 euro aanschaffen. De meeste van ons zijn beginnende spelers. Ik denk dat je voor 50 – 100 euro een prima padel racket kan aanschaffen voor beginners.


Wat raden wij aan? We raden beginners aan te beginnen met een racket van minder dan 360 gram, een ronde vorm en een soft touch.


Normale spelers kijken naar een rond racket tussen 365 g en 370 g, of een druppelvormig racket tot 370 g, net waar je voorkeur ligt.


Gevorderde spelers hebben een beter idee van wat bij hun spel past en kunnen alle gewichten, vormen en diktes variëren. Hoewel de meeste zullen spelen met een racket van 370 g of meer.


Naast een padel racket heb je ook ballen nodig. Wij hebben ballen te leen maar ook deze kun je zelf aanschaffen. Let op, padel ballen zijn anders dan tennisballen.


Liever niet online bestellen? Je kunt ook altijd naar een padel speciaalzaak gaan en daar om advies vragen.


Hopelijk hebben jullie wat aan deze informatie. Succes met het uitzoeken van een padel racket.

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page